Blog Image

„Iako sam bila malo veća mrvica, ipak je to slično iskustvo“, govori naše Novo ime poezije Tea Gutić, ukazujući na donatorsko veče koje Udruženje prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“ organizuje 27. novembra u hotelu „Bosna“ u Banjaluci.

Ona je, naime, odlučila da 90 primjeraka svoje knjige „Maglene vibracije“, koju je u sklopu projekta Novo ime objavila uz podršku grupacije Novomatic, odnosno kompanije Novo RS, pokloni upravo „Mrvicama“ i na taj način doprinese da sve bebe koje su rođene prije vremena dobiju pravo na svjetlost!

„Šta je još prevagnulo da poklonim toliki broj knjiga – možda baš to što sam i ja prijevremeno rođena beba, pa sam osjećala da treba da uradim nešto više od poziva na humanitarni broj 1415, što ne znači da ne treba što više puta da ga okrenemo. Sav novac od prodaje mojih knjiga ide njima za nabavku opreme“, pojasnila je Tea, koja bi tokom donatorske večeri trebalo da pročita nekoliko svojih pjesama.

Sve donacije koje „Mrvice“ tokom ovog Ljubičastog novembra prikupe namijenjene su za nabavku dodatne savremene medicinske opreme koja će, uz ranu dijagnostiku i pravovremeno djelovanje, spriječiti pojavu trajnog oštećenja vida kod prijevremeno rođene djece.

Inače, i kompanija Novo RS je ranije podržavala akciju Udruženja „Mrvice“ za nabavku toplih krevetića za prijevremeno rođene bebe. Isto će učiniti i ove godine, kupovinom 10 ulaznica za predstojeće donatorsko veče.

„Sanjam svijet… Vidim svijet“ je više od slogana kojim „Mrvice“ pozivaju da ih podržimo. On je poziv da svi, baš poput naše Tee, ovaj svijet učine boljim mjestom za one koji tek dolaze.

 

 

Objavio : Bojana Djeric November 26, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.