Ko stoji iza ideje Novo Ime?

Ko je Novo RS, a ko Novomatic?

Grupacija Novomatic slovi za jednog od tržišnih lidera u oblastima kreacije i inovacije gejming opreme i sistemskih rješenja. Osnovan sad već davne 1980. godine u Austriji, kao zamisao profesora Johana Grafa, Novomatic je stasao u sveobuhvatnu međunarodnu kompaniju koja danas djeluje na teritoriji 45 zemalja, a svoju inovativnu gejming tehnologiju i rješenja izvozi širom planete. Orijentisana ka kontinuiranom napretku, Novomatic grupacija je inovaciju smjestila na sam vrh liste poslovnih prioriteta te tako zauzela mjesto među pionirima u industriji.

Ali, uz inovativnost i originalnost, Novomatic nikada nije zaboravio na odgovornost.

Koncept društveno odgovornog poslovanja za Novomatic, a i za Novo RS, kao produžnicu na teritoriji Republike Srpske, nikada nije bio samo koncept, no uvjerenje. Uvjerenje da je dužnost velikih i uspješnih kompanija da svojim sredstvima omoguće razvoj i prosperitet, kako u lokalnim zajednicama u kojima djeluju, tako i šire. Vođena tim uvjerenjem u gotovo 40 godina rada na globalnom tržištu, Novomatic grupacija je do sada pružila podršku mnogobrojnim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima, sportskim manifestacijima te kulturnim događajima.

Potvrda da Novomatic odista zastupa istinske vrijednosti, usmjerene ka onome što čini osnovu društva  – samom čovjeku, stigla je i od Crvenog krsta.

Novomatic važi za globalno najvećeg pojedinačnog donatora Crvenog krsta, a tokom razornih poplava 2014. godine u BiH, hitnom novčanom donacijom u iznosu od 400.000 KM je direktno pomogao najugroženijim građanima oba entiteta. Uz to, Novo RS je do danas jedina privatna kompanija kojoj je Crveni krst RS uručio najveće priznanje kojim odlikuje filantrope – Povelju Crvenog krsta RS.

Vizija Johana Grafa je bila upravo kreiranje korporacije u čijoj će srži biti društvena odgovornost i filantropska uvjerenja te koja će svoj uspjeh dijeliti u cilju višeg dobra.

A Novo Ime, kao perjanica solidarnosti prema društvu, predstavlja samo jedan u nizu projekata kojima Novo RS nastavlja da Grafovu osnivačku viziju pretvara u djela.

Konkretna djela od konkretnog značaja za konkretno društvo u kojem, pa konkretno, živimo.

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.