Jasmina iz Prijedora želi da objavi svoju prvu zbirku pjesama. Nije sigurna kako.

Ivan iz Gradiške odmalena svira violinu. Želi svoj talenat da pokaže i drugima. Ima talenat, ali ne i priliku.

Dušan iz Bijeljine želi da snimi dokumentarni film kojim bi pokazao ljepotu svog rodnog kraja. Posjeduje znanje, ali ne i opremu.

 

Ko su ovi ljudi, pitate?

Mladi ljudi koji imaju snove i želje, a takvih je danas mnogo.

Mogli smo upotrijebiti bilo koje ime da predstavimo one koji sanjaju da naprave iskorak, one koji žele da podijele svoje znanje i talenat sa drugima, one koji vjeruju da mogu da zadive svijet svojim umijećem. Ali, nismo.

Jer, baš to bilo koje ime je ono koje mi tražimo.

Ime budućnosti.

Okej, u čemu je fora?

Šta je Novo Ime?

Program, projekat, platforma, prilika, podrška? Okej, sve to.

Ne pričamo tečno projektni jezik, ali ako već to mora tako, recimo to ovako:

U svojoj cjelosti podržan od strane kompanije NOVO RS koja na teritoriji Republike Srpske djeluje pod okriljem međunarodnog lidera u gejming industriji, grupacije Novomatic, Novo Ime je program podrške koji će dati vjetar u leđa mladima i talentovanima poput Jasmine iz Prijedora, Ivana iz Gradiške ili Dušana iz Bijeljine. Novo Ime je podijum koji konkretnom finansijskom i savjetodavnom podrškom na scenu želi da dovede neustrašive pojedince spremne da zasijaju u svom punom sjaju. Hajde ovako: Novo Ime je mjesto gdje će mnogi skriveni talenti jednom za svagda biti otkriveni.

Pošto nismo ljubitelji lika i djela birokratskog taloga papira, da bi postao Novo Ime, od uslova ti tražimo samo da imaš između 16 i 30 godina te da živiš na teritoriji Republike Srpske. Komplikovano? Ej da, da ne zaboravimo: prvi i najvažniji uslov je da imaš talenat i ideju u koju vjeruješ. Tvoj talenat možda čuči u oblasti obrazovanja, možda u oblastima kulture i umjetnosti, a možda je u sferi sporta, ali to je nama zaista sasvim nevažno. Važno nam je da je talenat skriven u jednoj od tih oblasti i da imaš želju da ga podijeliš sa svijetom.

Sad ti nas zdravorazumski pitaš: A šta ja pa imam od toga da otkrivam svoj skriveni talenat i dijelim svoje genijalne ideje?  

Dobro pitanje. Vidi ovako, tri su stvari ovdje za tebe u igri.

Ubacivanjem svog talenta u naš inkubator, dobijaš priliku za osvajanje mjesečne, a novčane, nagrade. I, što bi ti zapravo moglo biti daleko korisnije, dobijaš priliku da neko (naše vijeće mudraca, koje ćeš tek da upoznaš) stvarno radi s tobom na ostvarenju tvoje zamisli. A kao šlag na tortu, dobijaš i publicitet, odnosno priliku da predstaviš svoj rad i talenat široj publici.

Dobijaš priliku da tvoje ime zaista postane Novo Ime.

Ako ti je to sve okej, sad skok na tab vezan za samu prijavu i nagrade da vidiš kako smo mi ovo samo sjajno smislili.   

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.