Blog Image

Adnan Selimović, naše Novo ime poezije, je u više navrata pokazao svoj poetski talenat, pa vjerovatno nikoga ne iznenađuje to što ćemo uskoro imati priliku da uživamo i u jednom pozorišnom komadu s njegovim potpisom.

Naime, šaljiva štrumpfastična predstava „Gdje nestade Nova godina“, prema Selimovićevom tekstu, biće odigrana u petak, 27. decembar, u prnjavorskom Centru za kulturu.

Kroz male plave likove iz svima dobro znanog crtanog fila, koje ovaj put na scenu donose 22 glumca, mladi pisac je pokušao dočarati novogodišnju euforiju u selu Štrumpfova.

„Naravno, priča o plavcima ne može proći bez Gargamela, koji je u ovom pozorišnom komadu karakterom drugačiji u odnosu na Gargamela sa malih ekrana“, pjašnjava Adnan.

On dodaje da je Gargamel dobrica u tekstu, ali da je zato mačku Azraelu dao zloćkaste osobine.

„A da li će Azraelova zloba uspjeti pobijediti ili ne, ostaje nam da vidimo u petak, od 19 časova“, poručuje ovaj mladi poeta.

Inače, Adnan je pomenuti tekst napisao 2015. godine, koji je potom zagubljen u „prašini“ Google diska, da bi ponovo bio pronađen u septembru ove godine.

„Nakon male dorade, magija je počela…“, govori Adnan.

Dakle, 27. decembra, malo prije 19 časova, svi u Centar za kulturu u Prnjavoru i javite nam gdje to nestade Nova godina! Adnane, srećno!

 

Objavio : Bojana Djeric December 25, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.