Blog Image

U organizaciji ŽRK „Knežopoljka“, koji vodi naša Lena Kovačević, 12. maja u Kozarskoj Dubici je održan rukometni turnir „Knežopoljkica CUP 2019”.

Na pripremi ovog sportskog događaja domaćini iz Kozarske Dubice su vrijedno radili dva mjeseca kako bi što bolje ugostili mlade ekipe iz BiH i Hrvatske. Osim ŽRK „Knežopoljka“ na takmičenju su učestvovali klubovi iz Nove Gradiške, Velike Gorice, Dervente, Siska i Petrinje.

Lenine malene igračice ne samo da su obilježile turnir kao najmlađa ekipa, već su pokazale nevjerovatnu odlučnost i borbenost u igri što ih je dovelo do titule vicešampiona. Finalna utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, s obzirom da je pobjednička ekipa RK „Slavonka“ slavila samo sa golom prednosti nad ŽRK „Knežopoljka“ (9:10).

Osim nagrada za najuspješnije timove, uručena su i posebna priznanja najmlađoj učesnici, kao i ona za najboljeg trenera i najboljeg strijelca. Svojom igrom su se istakle Edina Hrustić, golman ŽRK „Derventa“ i Ena Burazor iz ŽRK „Knežopoljka“, koje su proglašene najboljim igračicama turnira.

Ali bez obzira na poredak na tabeli, sve učesnice turnira su dobile medalje. Pitate se zašto?

Zahvaljujući Leninom gestu svaka od njih kući nosi ne samo lijepe uspomene već i medalju kao priznanje za požrtvovanost. Mlade igračice iz BiH i Hrvatske turnir će tako pamtiti po novim prijateljstavima koja su sklopili i onome što je za njih najvažnije – rukometu. Lena svoje djevojčice nastoji da nauči da je veoma važno dati svoj maksimum, kako u sportu, tako i u životu i da će tada kao rezultat priznanje samo doći. Ovim gestom je svoju sportsku filozofiju podijelila sa drugim trenerima i rukometašicama, koji su za našu Lenu imali samo riječi hvale.

Vjerujemo da će se u Kozarskoj Dubici i sljedeće godine odigrati uzbudljive utakmice, kao i da će odlično organizovan turnir „Knežopoljkica CUP 2019“ postati tradicionalni sportski događaj u ovom gradu.

 

 

Objavio : Bojana Djeric May 16, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.