Blog Image

Ako je iko i pomislio da je Adnan Selimović baš slučajno pobijedio u jednom krugu takmičenja za Novo ime i tako dobio priliku da pokaže svoj poetski talenat – pa, naravno da nije! Da malo pojasnimo – njegov talenat je neosporan, ali ono što takođe krasi ovog mladog čovjeka je njegova ljubav prema dobrim djelima i želja da pomaže drugima. Baš takvi, društveno odgovorni pojedinci su oni čiji angažman i aktivnosti prepoznaju u kompaniji „Novomatic“, jer se njihove misije, u želji da ovaj svijet učine boljim mjestom za život, prepoznaju i udruže.

No, vratimo se na priču o tome kako je naš Adnan postao i Novo ime humanosti. On je, naime, tokom avgusta, odlučio da kroz svoj mali doprinos pomogne u izliječenju svoja dva sugrađanina.

„Podstaknut događajima u svom rodnom Prnjavoru, svojih posljednjih 40 knjiga sam stavio na prodaju putem Instagram-a i Facebook-a s ciljem da zaradu od prodaje doniram u humanitrne svrhe. Do sada sam prodao 30 knjiga i uskoro ću taj novac uplatiti na žiro račune“, pojasnio je Adnan.

U pitanju su primjerci knjige „Oblaci su ti granice“, koju je Adnan izdao nakon što je postao Novo ime poezije. Do sada je od prodaje sakupljeno 300 KM, a na raspolaganju je još 10 knjiga, kao i poziv da i vi, njihovom kupovinom, podržite ovog mladića i pridružite se njegovom divnom činu.

„Jednostavno, nisam mogao gledati, a ne pokušati učiniti nešto kako bi se novac što prije sakupio, pa sam odlučio svojim stihovima dodijeliti još jednu ulogu i još jedan epitet – a to je humanost. Umjetnost je tu da spasi svijet“, istakao je ovaj mladi humanista i sve nas podsjetio da su za dobra djela zaista samo oblaci granice.

 

 

 

Objavio : Bojana Djeric September 18, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.