Blog Image

Naše Novo ime plesa, Isidora Cvijetić, i njen partner Živojin Suvajac su sredinom oktobra boravili u gradu Adana, u Turskoj, gdje su na WDSF Open Standard turniru ostvarili uspjeh karijere!

Ovaj mladi plesni par je, naime, u kategoriji WDSF Open Standard ušao u finale, gdje su izborili šesto mjesto. Takođe, u kategoriji WDSF Open Rising Star, Isidora i Živojin su dospjeli do polufinala, dok su u najstarijoj kategoriji WDSF International Open ušli u četvrtfinale.

„Bio je lijep osjećaj ponovo se vratiti na plesni podijum“, govori Isidora te pojašnjava da jedno vrijeme nisu trenirali, pa je ovaj uspješni nastup na pomenutom plesnom takmičenju itekako fenomenalan rezultat.

Na krilima plesa je prešla granice. Na krilima plesa je pomjerila granice. Tako smo svojevremno pisali o ovoj mladoj, uspješnoj umjetnici, a Isidora je, uz plesnu podršku svog partnera Živojina, upravo te naše riječi iznova potvrdila svojim nedavnim nastupima u Adani.

„Bilo nam je super! Boravili smo tamo dva dana, atmosfera je bila sjajna, a organizacija odlična. Dobro smo se proveli, imali smo odlično društvo, obišli smo grad koliko smo uspjeli ugrabiti vremena. Uglavnom, zadovoljni smo“, istakla je Isidora.

Novo ime plesa bez granica. Naša Isidora je upravo to, jer granice zaista postavljamo sami sebi, a ona to najbolje i potvrđuje.

 

 

Objavio : Bojana Djeric October 18, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.