Blog Image

Baš kao što je u takmičenje za Novo ime ušla sa željom da razbije stereotip da je saksofon isključivo „muški instrument“, naša Helena Ostojić je nastupom na festivalu elektronske muzike pokazala da je saksofonu i tu mjesto!

Naime, na nedavno održanom Fresh Wave festivalu (FreshWaveFest), na tvrđavi Kastel u Banjaluci, Helena je nastupila sa Rock simfonijom, koja okuplja bend, gudački i duvački orkestar te hor i vokalne soliste, i na taj način iznova dokazala da muzika nema granica. Takođe, potvrdila je tezu koju je i ranije navela, a to je da „saksofonu mjesto nije samo u džez muzici“.

„To je bio moj prvi nastup kao saksofoniste u tom projektu, jer sam do sad godinama pjevala u horu projekta. FreshWaveFest je nešto drugačije, nismo baš navikli nastupati na takvim manifestacijama, jer ‘nisu naš fah’.  Ali, i uprkos tome se okupila brojna publika, a nastup je prošao odlično“, govori Helena.

Ističe da je zadovoljna nastupom, kao i svi ostali umjetnici koje okuplja projekat Rock simfonija, te da se tokom predstavljanja na ovom festivalu nisu dali omesti, iako su sa drugih bina dopirali bas i drugi muzički žanrovi.

„Zaista smo sjajno dočekani, publika je divno reagovala i sve vrijeme s nama pjevala poznate domaće i strane hitove koje smo izvodili. Nismo to očekivali, mislili smo da će nastup proći, takoreći, nezapaženo, ali smo, naravno, dali sve od sebe, jer se jednako pripremamo za svaku vrstu nastupa“, dodala je Helena.

Kao Novo ime muzike, ona je od kompanije „Novomatic“ na poklon dobila saksofon, što je za nju, kako je rekla, bilo najveće iznenađenje u 2018. godini. Sada vidimo da je to iznenađenje pretočila u najljepše boje zvuke.

Objavio : Bojana Djeric August 16, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.