Blog Image

Da li poznajete nekog sa naših prostora ko svira klavir, violinu, violončelo, violu, flautu ili nekog ko se bavi solo pjevanjem i kamernom muzikom, a da je dobio priliku da nastupa u poznatom njujorškom Carnegie Hall-u? Ne? Razmislite još jednom.

Riječ je o našoj pijanistiknji Sonji Marković, iz Foče, koja je zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić i Lidijom Paulin na Viva-music međunarodnom takmičenju u Herceg Novom dobila mogućnost da nastupa u jednoj od najglamuroznijih koncertnih dvorana na svijetu.

Četiri člana žirija, među kojima su Marina Vasiljevna i Ana Sokolova, predstavnice prestižnog ruskog konzervatorijuma “Čajkovski”, ocjenjivali su više od 150 učesnika, u sedam različitih kategorija. Naša Sonja je sa svojim sastavom oduševila kako stručni žiri, tako i publiku koja je tokom trajanja takmičarskog dijela programa uživala u zvucima klasične muzike. Zahvaljujući ovoj pobjedi, kompozicija “Trio Arna Babadjaniana” u fis molu, u izvođenju ove tri doktorantice Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, naći će se 11. juna 2020. godine, na programu Carnegie Hall-a u Njujorku.

Vjerujemo da i vi, kao i mi smatrate da ovaj uspjeh našeg Novog imena nije neočekivan i sasvim je zaslužen. Sonja je svojim talentom i vrijednim radom osvojila brojna priznanja i nagrade na takmičenjima širom Evrope, pa je prilika za nastup u čuvenom Carnegie Hall-u došla kao logičan nastavak njene karijere.

Objavio : Bojana Djeric June 21, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.