Talenat koji posjedujem:

Moj talenat je likovna i multimedijalna umjetnost, tačnije bavim se grafikom, na kom smjeru sam i apsolvent trenutno. Pored grafike se aktivno bavim multimedijom tj. konceptualnom umjetnošću i u toj sferi imam razne radove od instalacija, video dokumentacija performansa do objekata.

Kroz svoje konceptualne radove provlačim teme kao što su savremeni društveni, ekonomski i politički problemi i ideološke struje, kao i moje vlastite okoline i ličnog doživljaja iste. Moje grafike su serije portreta koji ustvari nisu samo portreti, već predstavljaju mnogo više. Stvari kao što su lični događaji, ideje, emocije, ideologije i misli su apstraktne materije, a ja im pomoću svog vizuelnog talenta dajem formu ljudi i svaki portret je posebna tvar i posebna priča. U umjetnosti sam od svojih malih nogu i želim da konceptualna umjetnost zaživi još više u mojoj okolini, jer naše trenutno tumačenje umjetnosti je veoma zarđalo i siromašno, a to je slika nas samih tako da mislim da je neophodna promjena.

Ja sam...

Otvoren za nove ideje i stvari, sit okoline i željan prilika i života. Ne mogu se opisati. Moji radovi me mogu opisati: https://nikoladabic.weebly.com/ i https://www.behance.net/ljevacabd65.

Moj moto

Nemam baš životni moto, želim samo biti srećan i uspjeti sa svojom umjetnošću.

Pogledaj moj video:

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.