Blog Image

Sonja Marković, pijanistkinja iz Foče i Novo ime muzike, sredinom juna nastupa u, ni manje ni više, nego najprestižnijoj koncertnoj dvorani na svijetu. Ona će, naime, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić i Lidijom Paulin nastupiti u Carnegie Hall-u u Njujorku.

„Za mene, kao umjetnika, to je ostvarenje sna iz djetinjstva. Mnogi umjetnici starijih generacija koji djeluju u puno većim i razvijenijim muzičkim  sredinama sanjaju o nastupu u Carnegie Hall-u i mogu reći da pored velikog truda i talenta imamo i tu dozu sreće koja je potrebna svakom umjetniku“, kazala je Sonja te dodala da je kompaniji „Novo RS“ zahvalna na podršci, kroz sponzorstvo, da otputuje na ovaj prestižni događaj.

Ona će ujedno, nekoliko dana prije ovog nastupa, biti članica žirija pijanističkog takmičenja za mlade talente u Njujorku, koje se održava u sklopu značajnog Muzičkog festivala „Suzanne Culley“ u tom gradu.

Interesantno je, kaže Sonja, da su njih tri među rjetkim umjetnicima mlađe generacije koji su uopšte dobili priliku za nastup u ovoj glamuroznoj sali. To, ipak, možda i ne čudi, s obzirom da su ove mlade umjetnice jedini doktoranti iz Bosne i Hercegovine na Odsjeku za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Takođe, istakla je kako vjeruje da će ovim nastupom predstaviti Republiku Srpsku u najboljem svijetu, ali i otvoriti neke nove prilike za saradnju u inostranstvu.

 

Objavio : Bojana Djeric January 22, 2020

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.