Blog Image

Mladi su naša najvrednija veza sa svijetom. Šta bi u ovom trenutku moglo bolje poslužiti kao dokaz tome nego vanredan uspjeh Tare Šokčević, učenice 2. razreda Katoličkog školskog centra „Ivan Merz“, koja je upravo postala polaznica Koledža ujedinjenog svijeta Adriatic u Italiji.

Koledži ujedinjenog svijeta okupljaju mlade u kojima vide potencijal za izgradnju boljeg društva, kao i želju za učenjem, a nude im vrhunsko obrazovanje uz iskusan međunarodni nastavni kadar te međunarodno priznatu diplomu.

„Čast mi je predstavljati našu zemlju na Koledžu ujedinjenog svijeta Adriatic u Italiji! Vidim ovo kao jednu veliku priliku koja se ne može dobiti svaki dan i koja se ne propušta.“

Rođena Gradiščanka, osim što je veoma posvećena učenju, već devet godina svira klavir i aktivno volontira u lokalnoj zajednici, a želja joj je da, po povratku iz Italije, stečenim znanjem dodatno doprinese razvoju društva u našoj zemlji.

„Počela sam volontirati kada sam krenula u srednju školu jer vjerujem da je to aktivnost koja nam omogućava da vidimo više ciljeve našeg rada od onih materijalnih. Svima bih preporučila da volontiraju.“

Tarin trud i zalaganje prepoznala je kompanija NOVOMATIC RS, čiji je direktor – Aleksandar Aničić, u znak podrške vrijednoj učenici uručio ThinkBook za što uspješniju edukaciju, ali i komunikaciju sa prijateljima i porodicom.

Grupacija NOVOMATIC u Republici Srpskoj poznata je po tome što revnosno podržava mlade talente kako bi im dala podstrek da uče i napreduju u svojim oblastima, a uz ovako svestrane i hrabre mlade ljude svaka prilika za podršku pričinjava im veliko zadovoljstvo.

„Tara je volonterka, odlična učenica i jako kulturna, skromna i lijepo vaspitana djevojčica, te smo joj odlučili na neki način pomoći da ostvari svoj san, za koji se dugo trudi“, izjavili su predstavnici ove kompanije.

Iako još nije odlučila u kojoj oblasti će graditi svoju profesionalnu karijeru nakon završetka Koledža, banjalučka gimnazijalka se prije svega se vidi u prirodnim naukama, i to najviše u medicini. Jedno je sigurno – u daljem učenju i napredovanju mnogo će joj značiti podrška koju je dobila od svoje okoline.

„Smatram da je podrška ključan dio razvoja i da nam je svima ponekad potrebna kako bismo ostvarili svoje snove. Meni sva podrška koju sam dobila znači mnogo i nisam sigurna da li bih uspjela bez nje.“ 

Tari želimo mnogo sreće u daljem obrazovanju i novim izazovima!

Objavio : Bojana Djeric July 20, 2021

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.