Blog Image

Knjiga „Oblaci su ti granice“, našeg Adnana Selimovića, dobila je audio format u sklopu edicije „Jedan pisac, jedna knjiga“, Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica u Banjaluci. Promocija zvučne verzije knjige Adnanovog prvenca održana je 24. aprila 2019. godine.

Pozitivna energija jednog osamnaestogodišnjaka učinila je da jednočasovno druženje prođe brzinom treptaja oka. Smijali smo se, svirali i uživali u poeziji.

Istinski pjesnik, nesvaskidašnji talenat i umjetnička duša samo su neki od epiteta spomenutih uz Adnanovo ime tokom promocije. Riječi hvale imali su Brankica Radonjić, urednica knjige i Adnanova mentorka, direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica, Želimir Radinović, kao i Snežana Kuzmanović, predstavnica kompanije Novomatic, a mi smo u sve pomenuto bili sigurni kada smo Adnanu dodijelili titulu Novog imena.

Projekat Novo ime nije samo pružio priliku mladim i talentovanim pojedincima, tu su se sklopila i prava prijateljstva. Dokaz za to je i nastup naše Helene Ostojić na promociji zvučnog formata Adnanove knjige. Klavirskom pratnjom pojačala je emociju stihova, a numerom odsviranom na saksofonu oduševila je sve prisutne, te pokazala zašto je baš ona Novo ime muzike.

Jedno je sigurno, a to je da dušama stihove osjećamo i slobodno možemo reći da smo svi zajedno proveli čarobno veče ispunjeno poezijom sa divnim ljudima, koje će se još dugo čuvati u sjećanju. A poruka koju nosimo nakon druženja jeste ona napisana u stihovima:

„Osmijeh nek` ti krasi lice
i samo se jednog sjeti
oblaci su ti granice.“

 

Objavio : Bojana Djeric May 3, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.