Blog Image

Aleksandar Novaković, član Atletskog kluba „Borac“ iz Banjaluke i naše Novo ime atletike, proglašen je za najboljeg seniorskog atletičara Republike Srpske u 2019. godini.

Svečano proglašenje, u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske, uprličeno je tokom manifestacije „Veče atletike“, 20. decembra u Doboju, kada je Novakoviću uz bok stala Mladena Petrušić iz Atletskog kluba “Glasinac” iz Sokoca.

„Iskreno, potajno sam se nadao ovoj nagradi, jer sam se tokom ove godine takmičio na vrhunskom nivou i oborio rekord Republike Srspke iz 2003. godine“, istakao je Novaković, čiji je matični klub takođe proglašen najboljim u ovoj godini.

Novaković je s rekordnim hicem od 19,63 metra najbolji bacač kugle u Republici Srpskoj te jedan od najperpsketivnijih u Bosni i Hercegovini. San su mu Olimpijske igre u Tokiju, ali i Evropsko prvenstvo u Parizu, koje se takođe održava naredne godine. Sada je posvećen pripremama za takmičarsku 2020. godinu, a samim tim i obaranju olimpijske norme od 20,50 metara.

„I ove sezone, kao i prethodne, veliku podršku mi pruža kompanija ‘Novomatic’, što mi je takođe pomoglo da ostvarim dobre rezultate“, naglasio je on.

Ovaj talentovani atletičar kaže da trenutno vrijedno trenira bazni period i nada se još boljim rezultatima već u januaru, kada će izaći na prva dvoranska takmičenja. A mi na to samo imamo dodati: „Bravo, Aleksandre, ponosni smo na tvoje uspjehe i našu saradnju!“

 

Objavio : Bojana Djeric December 25, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.