1. Imam određeni talenat, ali me interesuje kakav video da snimim da bih ga mogao zakačiti na vašu stranicu?

Što kreativnije – to bolje!

To i tražimo od tebe – da na što kreativniji način predstaviš šta ti to sve znaš i umiješ. Oslobodi svoju maštu, kameru u ruke, pa šta bude – bude. Ali, imaj u vidu da tvoj video mora da odgovori na pet pitanja koja te čekaju u samom prijavnom formularu. Kako ćeš uklopiti odgovore u priču o svom super-kul talentu – to je u potpunosti na tebi.

I da, ne zaboravi samo da tvoj super-kreativni video ne smije da traje duže od 90 sekundi te da mu je otpimalna veličina 200 megabajta.

P.S. Ukoliko je tvoj talenat toliko specifičan da prosto ne znaš kako da ga ukrotiš, piši nam, pa ćemo zajedno da utvrdimo koji je najbolji način za prikazivanje tvog umijeća svijetu.

 

 

2. Na koji način ću znati da je moja prijava primljena?

Na mejl ćeš dobiti poruku koja će ti potvrditi da je prijava uredno stigla. Ne zaboravi samo da ta potvrda ne znači da će tvoja prijava osvanuti na platformi. Da bi se to desilo, neophodno je da naše Vijeće mudraca izvijeća da li je tvoj talenat zgodan i pogodan da te učini Novim Imenom.

 

 

3. Hoćete li nagrađivati drugo i treće mjesto?

Ne, ali ćemo svaki mjesec birati novo Novo Ime. Je l’ to ok?

I da, stručni žiri a.k.a Vijeće mudraca je sebi dalo za pravo da u bilo kom trenutku postojanja platforme „Novo Ime“ (baš bilo kom) izabere talenat po svom stručnom nahođenju i izmudruje da ga nagradi.

Ali, pazi, ova nagrada je u potpunosti prepuštena mudrosti Vijeća mudraca. Šta nam to znači? Pa, Vijeće mudraca bira svoje favorite nekoliko puta u toku godine i njihov budžet nije definisan. Recimo to ovako – ova nagrada je pravi faktor iznenađenja.

 

4. Na koji način provjeravate način trošenja uloženog novca?

Ukoliko baš Ti budeš proglašen Novim Imenom, način trošenja novca ćemo zajedno dogovoriti u skladu sa specifičnostima tvog rada i tvojim željama za prikazivanje svog talenta svijetu. Imaj samo u vidu da je predviđeni budžet za svako Novo Ime koje proglasimo DO 5.000 KM.

 

5. Ko na kraju odlučuje o pobjedniku, Vijeće mudraca ili glasovi na platformi?

Vijeće mudraca ti samo mudruje, publika je ta koja glasa i svojim srcima bira pobjednika. Uloga Vijeća je samo da izanalizira prijave, odnosno da izmudruje da li su u skladu sa pravilima i prinicpima platforme.

Čim se prijava ukaže na platformi, počinje glasanje publike i Vijeće prestaje da mudruje.

 

6. Ko je Vijeće mudraca?

Kamen mudrosti im je podarilo višegodišnje iskustvo rada i stvaralaštva u oblastima obrazovanja, kulture, umjetnosti i sporta. Uz to, skroz su okej likovi za druženje.

Ili, evo, da ti odgovorimo projektnim jezikom, koji baš nešto i ne preferiramo: Vijeće mudraca je stručni žiri koji temeljno ispituje svaku prijavu prije objave na platformi. U konačnici, publika će svojim glasovim izabrati Nova Imena, a ne žiri, ali on je tu da, što bi se reklo, drži stvari pod kontrolom.

Ipak, to nije jedina funkcija Vijeća mudraca. Omogućeno im je i da u bilo kom momentu trajanja takmičenja (baš bilo kom) izaberu jedno Novo Ime po svom stručnom nahođenju i nagrade njegov ili njen talenat.

 

7. Mogu li se prijaviti, ako imam ideju koja nije iz navedenih oblasti?

Vidi, mi vjerujemo da se uz dobru ideju može sve.

Ipak, ako tvoja ideja nema nikakvih dodirnih tačaka sa umjetnošću, kulturom, obrazovanjem ili sportom, ne možemo da je objavimo na platformi.

Jer, nije u skladu sa pravilima igre.
A mi volimo da igramo fer.

 

8. Podržavate li projekte?

Ne. Novo Ime je pojedinac, a ne projekat, organizacija ili udruženje.

 

9. Mogu li putem svog naloga prijaviti dijete/sestru/nekoga ko nema svoj nalog?

Ali, zašto?

Nema potrebe za tim, jer pravljenje naloga na platofrmi je super-jednostavan proces.

Sve što je potrebno za prijavu jeste da kandidat/kinja ima Facebook profil.

 

10. Mogu li se prijaviti ako nisam još napunio 16 godina, a u toku godine ću?

Tehnički gledano, to znači da si već uzeo 16. godinu.

Dakle, može, šalji prijavu što prije!

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.