Blog Image

Naša Lena, zajedno sa svojim djevojčicama iz ŽRK „Knežopoljka“, niže medalje, pravi najljepše sportske priče i mijenja istoriju ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini. Tokom juna, vesela ekipa proglašena je za najuspješniji klub u državi zahvaljujući trima zlatnim medaljama i jednoj bronzi.

Prvo su djevojčice 2002, 2004, 2006. i 2008. godište postale prvakinje Republike Srpske, a zatim i šampionke Bosne i Hercegovine u kategoriji 2004, 2006. i 2008. godište. Publiku, koja je bodrila svoje favorite na utakmicama, oduševila je fer i korektna igra mladih sportiskinja, a mlade „Knežopoljkice“ su na svakom od turnira podigle pehar na pobjedničkom postolju.

Uspješni vikendi su se nizali ovaj mjesec, a mi smo svakim danom bili sve ponosniji na naše Novo ime. Moramo spomenuti i to da je ŽRK „Knežopoljka“ bila jedini klub koji se takmičio u svim uzrasnim kategorijama u završnicama državnog prvenstva u rukometu, što je jasan pokazatelj da se zahvaljujući ljubavi prema sportu i napornim radom postižu vrhunski rezultati.

Nove medalje će biti najljepši rođendanski poklon ŽRK „Knežopoljka“, koji ove godine slavi 55 godina postojanja, kao i Kozarskoj Dubici koja je poznata kao grad rukometa. Čestamo Leni i svim trenerima koje vrijedno rade sa svojim timovima i uče ih lekcije o sportu, ali i one o životu, drugarstvu i upornosti.

Objavio : Bojana Djeric June 28, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.