Blog Image

Izborom desetog Novog imena, uspješno je okončana prva faza projekta „Novo ime“ koji je pokrenula kompanija Novomatic u namjeri da pronađe i podrži mlade talente na putu do uspjeha. Tako je talenat platforma „Novo ime“ iznjedrila mlade pijaniste, pjesnike, plesače, muzičare, sportiste, ali i predstavnike sedme umjetnosti. Poslednje Novo ime i pobjednik decembarskog kruga takmičenja je DJ i producent elektronske muzike Luka Jukić iz Kozarske Dubice.

Podsjećamo, pobjednica prvog kruga takmičenja je pijanistkinja Sonja Marković iz Foče. Helena Ostojić, koja je svojim talentom oduševila „Vijeće mudraca“ platforme „Novo ime“, dobila je priliku da zakorači u svijet džez muzike. Adnan Selimović iz Prnjavora je zahvaljujući „Novom imenu“ objavio svoju prvu zbirku pjesama „Oblaci su ti granice“. Sljedeće Novo ime bila je Isidora Cvijetić iz Srpca, koja je, zajedno sa plesnim partnerom, trostruka prvakinja latino plesa u BiH. Uslijedila je Lena Kovačević, kapiten i trener pionirske selekcije RK „Knežopoljke“, koja se na takmičenje prijavila sa motivom da pomogne svom klubu i djevojčicima koje treniraju u teškim uslovima. Tea Gutić je gimnazijalka iz Gradiške, koja je glasove publike prikupila svojom poezijom, a zatim i izdala prvu zbirku poezije „Maglene vibracije“, koja je doživjela i svoje audio izdanje. A potom su trijumfovala dvojica Banjalučana – Nikola Todorović, producent elektronske muzike, i Novo ime filma, Strahinja Dragojević, student na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Anđela Karać iz Prnjavora je glasove i podršku javnosti prikupila sjajnim fotografijama, a pomenuti DJ Luka Jukić je za kraj prve faze ostvario rekordan broj glasova na platformi „Novo ime“.

Projekat „Novo ime“ lansiran je početkom 2018. godine, a pobjednici su svakoga mjeseca birani glasovima publike na online platformi novoime.com.

 

Objavio : admin December 20, 2018

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.