Blog Image

Helena Ostojić je mlada saksofonistkinja i naše Novo ime muzike, koja je u više navrata potvrdila ne samo svoj talenat, već i činjenicu da samo uz trud i rad možemo očekivati da on dodatno „procvjeta“.

Zahvaljujući predstavljanju kroz projekat Novo ime, Helena je dobila priliku da, kao saksofonistkinja, nastupa sa Rock simfonijom, pa čak i na događajima koji nisu nužno rezervisani za, kako kaže, džez muziku, već da je saksofonu mjesto u različitim muzičkim žanrovima.

Ipak, jedan pomalo drugačiji izazov je ono u šta ju je odveo ovaj projekat koji je, zahvaljujući kompaniji Novomatic, okupio brojne mlade, talentovane ljude, a to je prilika da postane Prvi saksofon u Orkestru MUP-a Republike Srpske. Ona je tu priliku i iskoristila!

„Bila je audicija za prvi saksofon orkestra MUP-a, nekad u septembru. To je duvački orkestar koji je osnovan u decembru 2017. godine, za potrebe ‘policijskih dešavanja’. Za audiciju je trebalo spremiti četiri zadane kompozicije. Vježbala sam uz pomoć Nevena Marinkovića, svog profesora iz Škole saksofona i, eto, primljena sam“, pojašnjava Helena.

Ističe da se nada da će opravdati poziciju koja joj je na audiciji povjerena te da će se brzo i lako uklopiti u tim.

„A kao orkestar, očekujemo dobru svirku, dobar provod i možda nove kontakte i saradnje sa orkestrima koje ćemo upoznati tamo. Meni je ovo i neka vrsta odskočne daske i dragocjeno iskustvo koje će mi sigurno značiti i u daljem školovanju“, govori ova mlada umjetnica.

Kada su u pitanju nastupi, Helena najavljuje da su od 1. do 3. novembra u Dimitrovgradu, na Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara „Caribrod“, ali i da će svratiti u Sofiju, gdje će takođe održati kraći koncert. Takođe, tu je i godišnje predstavljanje ovog orkestra, rezervisano za 21. novembar u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, a mi jedva čekamo da vidimo Helenu u uniformi.

 

Objavio : Bojana Djeric October 29, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.