Blog Image

Ljubitelji ste poezije? Knjiga vam je svakodnevni saputnik? Šta onda kažete na poeziju u audio formatu? Zahvaljujući projektu Novo ime, Tea Gutić je ostvarila svoj san i objavila prvu zbirku pjesama „Maglene vibracije“. A sada smo smo istu zbirku pretočili u zvuk.

Kao plod uspješne saradnje Tee i kompanije Novomatic izrodila se ideja o stvaranju audio knjige. Želja je, prvenstveno, bila da se cijelom projektu doda plemenita nota, ali i da Teino stvaralaštvo bude dostupno onima, koji zbog urođenih poteškoća, ne mogu čitati klasična izdanja.

Naša Tea poezijom oslikava svijet mlade djevojke i stihovima budi emocije svakog slušaoca, što je pokazala na promociji audio zbirke pjesama „Maglene vibracije“ koja je održana 11. marta 2019. godine. Poeziju su slušali, upijali i doživljavali svi posjetioci Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica.

Da našoj pjesnikinji tokom večeri ne manjka podrške potvrdili su aplauzima prijatelji, porodica, štićenici Udruženja za slijepa i slabovida lica, kao i učenici banjalučke Gimnazije.
U intimnoj atmosferi, Tea je svoje stihove recitovala uz note klavira i time dodatno naglasila svako izrečeno slovo. Jednočasovno druženje uz lirsku dušu osamnaestogodišnjakinje završilo je sa pitanjima publike, ali i Teinom zahvalnošću za prilike koje su joj pružene tokom prethodne i početkom ove godine.

Red poezije, red muzike i ugodno druženje sa mladom autorkom obilježili su jedan martovski ponedjeljak, ali i najavili male i velike planove koji će obogatiti svijet poezije i arhivu biblioteka širom Republike Srpske. Za početak, i knjiga našeg Adnana će dobiti audio format, te rame uz rame sa Teinim stihovima biti dio književnog fonda, obogaćujući kulturnu scenu naših prostora svojim stvaralaštvom.

 

 

 

Objavio : admin March 20, 2019

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

CONNECT WITH

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.